Alar Krautmani Terviseakadeemia

Mana teraapia: vabasta emotsioonid ja juhi oma energiaid

Sel sügisel alustame esimest korda Mana teraapia kursusega. Mis on mana ja mida me kursuselt õpime? Manast on saanud tänaseks üks mu lemmikteraapiaid, mis aitab jõuda haiguste algpõhjusteni.

Olen ligi 30 aastat teinud erinevaid loodusteraapiaid ja uurinud lähedalt meie rahvameditsiini. Mõtlesin, et millist teraapiat ma ise tahaks saada ja mana on kindlasti üks nendest. 

Eesti pärimusest teame selliseid mõisteid nagu manama, manala, mana… kõike seda sisaldab ka see õpe.

Mana teraapia on töö meie keha erinevate tasanditega, mida saab vaadata arhetüüpidena. Iga arhetüüp on meie keha, meele ja vaimse poole kogum  mis on vajalik meie terviklikuks tasakaaluks ja täiuslikuks toimimiseks.

Need saame lihtsustatult jaotada:

ürgmees/naine
laps-mängija
tegija-valitseja
armastaja
poeet
teadjamees/naine
pühamees/naine

Iga arhetüüp sisaldab veel palju omadusi, mida on lihtsustatult püütud panna ühte/kahte sõnasse.

Meie emotsioonid ja sisemised traumad on kinnitunud kindlatesse paikadesse kehas:  lihastesse, siseorganitesse, aju osadesse, kui kogu keha holistilisse olemusse. Erinevad tehnikad aitavad kiht kihilt jõuda varjatumatesse paikadesse kehas ja meeles. Mana on selline teraapia, mis võimaldab emotsioonidel vabaneda läbi füüsilise ja energeetilise keha vabastamise.

Mana teraapia annab võimaluse leida üles enda nõrgad kohad
Saame avastada oma mustrid ja blokeeringud, mida oleme loonud enda kaitseks. Mana teraapia tegeleb eelkõige nende mustrite positiivseks muutmisega, mis võimaldab meil elada täisväärtuslikku ja õnnelikku elu. Lisaks aitab ta mõista teisi inimesi, märgata nende blokeeringuid ja saada paremat kontakti.

Kogeme selle teraapia mõju, kasutades improvisatsiooni, juhendatud praktikat ja hoitud ruumi. Seda võib kogeda erinevalt, aistingutena kas füüsilise keha pingete vabanemises, meeltetajude selguse muutuses, emotsioonide esilekerkimises vms.

Me õpime seda kõike hoitud turvalises keskkonnas, mis on täis rõõmu, mängu ja taipamisi, kuid kindlasti ka enda ületamist, vaimsete raskuste läbimist ja lubamist olla nii endal kui teistel selline nagu me päriselt tahame olla.

Mana teraapia põhikursus kestab 8 nädalat, iga nädal toimub 4-päevane tsükkel. Iga nädal õpime selgeks ühe teraapialiigi, mis toetab antud tasandit. See sisaldab ka väljasõite vajalikku keskkonda, mis on igal korral erinev. Kuna toit, seksuaalsus, muusika, hingamine, harjutused jms mõjutab igat arhetüüpi, siis süveneme põhjalikumalt ka nendesse valdkondadesse. Samuti ootavad sind koduseid ülesandeid vaimsetes praktikates.

Miks valida Mana:

  1. Mana teraapia õppel võib olla ennast arendav eesmärk, kus saad muuta ennast tervemaks ja õnnelikumaks, leiad uusi kogemusi ja mõistad maailma laiemalt.
  2. Sul on võimalus õppida palju pehmeid massaažiliike, mis toetavad keha tasandeid.
  3. Saad õppida Mana nõustajaks ja olla inimestele abiks ja tervendajaks.

 

Alar

Lisainfo:
info@krautman.ee / 5517157

Vaata Mana kursuse kohta lähemalt



Üles
Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs