Ajurveeda Abhjanga massaažilaager (4 päeva) 

Ajurveeda Abhjanga massaažilaager (4 päeva) 

Loading Map....

Kuupäev/kellaaeg
Kuupäev(ad) - 26/12/2019 - 29/12/2019
14:00 - 16:00

Koolituse koht
Alar Krautmani Terviseakadeemia (Tallinna osakond)


Ajurveeda Abhjanga massaažilaager (4 päeva) 

 

Toimub meie Tallinna koolimajas (Vana-Kalamaja 9a). Osa toimub Kalma Saunas (asume sama katuse all).

Keda ootame õppima:
Ole massöör, terapeut või lihtsalt asjast huvitunu. Kõik on oodatud, kes huvituvad idamaade praktikatest ja õpetustest, ajurveeda kunstist ning massaaži maailmast.

Eesmärk ja kasud:
Kursusel osaleja saab baasteadmised ajurvedast ja oskuse kogu keha rohke õliga tehtavast abhjanga massaažist. Lisaks kaasa palju tervisliku elustiili alast teavet ja praktilisi kogemusi.

Tule veeda oma jõulujärgne aeg meeldivalt, tervislikult ja kasulikult koos meiega. See on aeg täis puudutusi, sauna, tervislikku toitu ja meeldivaid inimesi.Imeline ajurveediline õlimassaaz annab sügava lõõgastuse, äratab sensuaalsed meeled, tasakaalustab sinu tervise (doshad).

Päev algab ja lõppeb meditatsioonidega, elame elu loomulikus rütmis, õpime meelte ja
kehataju kaudu äratama üles oma sisemise potensiaali ja eluenergia. Töötame energiatega ja teeme palju imelist, rohke sooja õliga abhjanga massaaži. Kõige muu kõrval saame ka palju teadmisi nii enda kui teiste tervise korrashoidmiseks ja parandamiseks.

Milliste vaeguste puhul on kasu ajurveedast/mida me õpime:

Ajurveeda mõtlemise loogika on üldises plaanis väga lihtne. Kõik energiad (loodusjõud) koosnevad viiest elemendist (maa, vesi, tuli, õhk ja eeter). Igaüks neist esindab omakorda kombinatsiooni kahekümnest erinevast omadusest (näiteks külm ja kuum). Olles teadlik, milline omadus on ülekaalus, saame seda hõlpsasti tasakaalustada tema vastandiga.

  • kuidas olla terve ja elada tervena
  • kuidas tohterdada terviseprobleeme
  • kuidas energiataset tõsta
  • kuidas toita oma seedetuld
  • kuidas olla kooskõlas loodusega ja tema rütmidega
  • kuidas saavutada füüsilise keha ja vaimse keha tasakaal ning meelerahu
  • kuidas aidata talvekülma eest end hoida ja/või kehast välja ajada – eriti kasulik oskus enne jõulisemat talve

Abhyanga omab sügavat ja tervendavat mõju, tasakaalustades keha, meelt ja mõistust.
Abhyanga massaaži kasutegurid:

  • tugevdab närvisüsteemi ja parandab vereringet
  • suurendab kudede tugevust – mõjub kehale noorendavalt –  eemaldab organismist mürkaineid ja vähendab stressi.
  • vähendab vananemise mõju – vananemisel muutuvad koed kuivaks ja neid ei toideta enam piisavalt ning nad ei väljuta toksiine ja jääkaineid enam vajalikul määral.
  • annab nahale elastsuse ja sära ning pingldab
  • aitab väljutada toksiine ja jääkaineid
  • lõõgastab ja annab juurde elujõudu
  • aitab kaalulangetamise perioodil
  • parandab und
  • rahustab Vata tasakaalutust, eemaldades kehast kuivust ja toidates kõiki kudesid

 

Taustainfo ajurveedast ning selle traditsioonilisest abhyanga massaažist:

Ajurveda on India Veeda kultuurist pärit teadus pikast ja tervislikust elust ning seda peetakse maailma vanimaks tervendamissüsteemiks, olles täiuslikumaid teadaolevaid süsteeme tervisest, tervendamisest ja tervena elamisest. Neid teadmisi on aastatuhandete jooksul antud edasi suuliselt ja kirja pandud alles hiljem. Peamine allikas selle iidse teaduse kohta on Vedad ehk jumalike teadmiste raamatud, mis on üles tähendatud rishi’de (tarkade, teadjate) poolt.

Ajurveeda meetodid erinevad oluliselt lääne tavapärasest meditsiinist. Kui tavameditsiin keskendub peamiselt haiguste ravimisele ja nendega toimetulekule, siis Ajurveedas on põhirõhk haiguste ennetamisel ning see annab meile teadmised, kuidas haigusi juba eos vältida ning haigestumise korral tekkepõhjused kõrvaldada. Ajurveeda ravimeetoditel ei esine kõrvalnähte ning see on ka põhjus, miks inimesed üle maailma pöörduvad tagasi Ajurveeda poole taastamaks ja säilitamaks oma tervist. Indias on Ajurveeda tavameditsiini kõrval täiesti ametlikult aktsepteeritav ravi.

Ayurveda ei ole lihtsalt tervisehoiu süsteem, vaid ka eluviisi vorm, mis läheneb inimesele terviklikult, et igapäevaselt säilitada tasakaal inimeses endas ja harmoonia suhetes teda ümbritseva loodusega. Vastavalt ajurveedale on elu kombinatsioon Atmast (hing), Manasest (mõistus), Indriyanist (meeled) ja Sharirast (keha). See omakorda koosneb 5 elemendist (Panchamahabhutas) – eeter, õhk, tuli, vesi, maa, moodustades inimese olemuse ehk konstitutsiooni, mida nimetatakse Prakriti. Selle tulemusena tekkib kolm fundamentaalset energiat ehk doshat:

  • Vata (eeter ja õhk)
  • Pitta (tuli ja vesi)
  • Kapha (maa ja vesi)

Vastavalt ayurvedale tagab elamine kooskõlas loodusega ja tema rütmidega, füüsilise tervise ja meelerahu. Tänapäeva inimeste eluviis aga rikub sageli harmoonilise elu põhimõtteid. Me töötame pikki tunde kontorites kunstliku valguse ja õhukonditsioneeride käes. Meil ei ole aega, et valmistada hommikusööki, sööme kiirtoitu lõunaks oma laua taga ja varemvalmistatud õhtusööki teleri ees. Me kiirustame ühe ilmaliku ülesande juurest teise poole, samal ajal olles ümbritsetud pidevast mürast ning neelame reostust läbi õhu ja vee. Pole ime, et kutsume nii haigusi endale lähedale ja ei suuda neile vastu seista, kuna immuunsüsteem on nõrgenenud. Mõningate lihtsate põhimõtete järgi elades, võib aga takistada kalli ravi vajadust ning tarbetuid kannatusi. Õpi kuulama oma keha ja saa aru tasakaalutuse märkidest, et säilitada tervist ja elada viljakamat elu.

Seega pakub ayurveda segu teadusest ja filosoofiast, mis tasakaalustavad füüsilist, vaimset ja emotsionaalset osa, et säilitada vajalikku tervist.

Abhyanga massaaž on unikaalne ajurveeda traditsioonide järgi tehtav massaaž!
Abhyanga on kogu keha õlimassaaž spetsiaalsete taimsete õlidega, sõltuvalt abivajaja kehatüübist ja vaimulaadist, et toita ja taaselustada keha kudesid (Dhatu) ning võimaldab rakkudel puhastuda mürkainetest
Seda peetakse pehmeks massaažist, mida tehakse sujuvate pikkade liigutustega, liikudes alati tsentrist perifeersetesse kehaosadesse.

Kursus sisaldab: (40 ak t)

  • Ajurveeda baasõpetus (toit ja
    erinevad maitsed ning ajurveda põhilised teemade läbimine – panchakarma, doshad, gunad, mala,
    dhatu, agni jne)
  • Praktiline massaažikoolitus (rohke sooja õliga abhjanga massaaž) – unikaalne ajurveeda traditsioonide järgi tehtav massaaž

Lisaks läbitavad teemad:

  • Saunateraapia
  • Toitumine
  • Tervislik elustiili
  • Meditatsioon
  • jpm.

Koolitus sisaldab ka ajurveedilist toitu.

Õpetaja: Alar Krautman 

Alar on suurte kogemustega  õpetaja ning meie koolijuht, kes alustas Ajurveeda õpinguid juba ligi 30. aastat tagasi, olles vahelduva eduga praktiseerinud end erinevate välismaaõpetajate juures. Ta on lisaks Ajurveedale saanud teadmisi väga erinevatest  Idameditsiini meditsiinidest (šamanism, Hiina traditsiooniline meditsiin, Tai, Jaapani, India loodusravi, Hawaii meditsiin ja doism jms). Loe lisa õpetajast SIIT.

Toimub: 

  • 26-29.12.2019

Algus 26.12 kell 14.00
Lõpp 29.12 kell 16.00

Huviliste korral korraldame järgmine aasta jätkukursusi Ajurveeda sügavamaks mõistmiseks ning süübime enamgi rohkem  nii Ajurveeda õpetusse, Ayurveda Kerala massaaži kui saunamaailma.

Asukoht: Tallinn 

Õppekeel: eesti keel

Osalustasu: 160 EUR (Koos söögi ja oma voodipesuga ööbimisega)
Soodus:
140 EUR/vilistlased; 90 EUR/meie kooli õpilased

Kursuse lõpetades: tõend

Millisesse erialaõppesse antud kursus kuulub:
Idamaade meditsiini erialaõpe

Registreeri kursusele:

Error: Contact form not found.

Täname Sind ja soovime toredaid hetki meie seltsis!

Üles
Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs