Tantra seksuaalse tervise alused

Tantra seksuaalse tervise alused

Loading Map....

Kuupäev/kellaaeg
Kuupäev(ad) - 01/12/2019
09:00 - 16:00

Koolituse koht
Alar Krautmani Terviseakadeemia (Tallinna osakond)


Tantra seksuaalse tervise alused kursus

Keda ootame õppima:
Kursusele ootame kõiki, kes huvituvad tantrislikust maailmakäsitlusest, soovivad sellest rohkem teada ja mõista selle praktilist kasu.

Eesmärk ja kasud:
Kursusel osaleja saab teadmised Tantrismist, seksuaalsest tervisest ja seksuaalkäitumisest. Õpib tunnetama oma keha ja kasutama harjutusi enda energia tõstmiseks ja tervise parandamiseks.

Tantra õpetab austama, armastama ja tänama oma keha, sest inimese keha on püha ning üks suurimaid saladusi Universumis.

Loome eeldused edasiseks tantrismi õppeks, sest tantristide uskumuste kohaselt kaasnevad õige harjutamisega teadvuse seisundi kontroll ja üleloomulikud võimed (siddhid).

Milliste vaeguste puhul on kasu tantrast:
Tantra õpetab kuidas olla vaba, sõltumatu ja iseseisev, seejuures mitte kaotades ennast ning oma naiselikust ja/või mehelikkust. Kuidas olla tasakaalukam ning saavutada armastavam ja suuremat rahuldust pakkuv suhe nii iseenda kui oma lähedastega.

  • kogetud negatiivsete ja emotsionaalsete traumade ja üleelamiste leevendus
  • sotsiaalsetest pingetest vabanemine
  • füüsilise keha pingete ja valu leevendumine
  • kultuuriliste jm erisuste ja elutingimuste kõrvaltoimete tõttu tekkinud meie energiakeskustes asuvate blokeeringute vabanemine

Tausta info tantrismist:
Tantra  on hinduismist ja mõningate mitte-theravaada budistlike koolkondade poolt kasutusele võetud esoteeriline praktika. Tantrad on vadžrajaanas ja Hinduismis sisalduvad õpetused. Keskaegses Indias põimusid kolm religioosset fenomeni (yoga, bhakti ja tantra) ning kaks teadust (meditsiin ehk āyurveda ja armukunst ehk kāmaśāstra) omavahel läbisegi, andes Vana-India vaimsusele tugeva aktsendi. Sellest  sasipuntrast ongi pärit praktikad, mis praegu on populaarsed, sest India vaimsus on alati olnud ülimalt praktiline, igal filosoofial, maailmavaatel ja usundil on ja on alati olnud praktiline väljund, tegevus, mille kaudu ideed praktikasse paigutada.

Tantrism on enesele eesmärgiks seadnud tõlgendada inimese olemust põhjuse ja tagajärje seoses.

Tantrsim on enamat kui seksiõpetus.
Tantrismis pööratakse erilist tähelepanu “raevukatele” jumalustele, usukaitsjatele – dharmapaladele. Tekkis ka terve rida naisjumalusi, hiljem lisati nn “vasakukäelises” tantras jumalustele abikaasad – pradnjaa vidjaad – Buddhadele ja bodhisattvatele. Sageli kaasnes vidjaade kultuse näiliselt erutav tasand ja selline tantra väline visuaalne külg on uimastanud eurooplastest uurijaid, kes on pidanud tantrat seksiõpetuseks, Hipid sidusid vasaku käe tantra oma seksrevolutsiooniga ja tegid sellest tõelise liiderdamise ideoloogia.

Tantristlikelt jumalustelt pühenduse ja tarkuse, teadmiste saamiseks riituste puhul on tantrate praktiseerijal ilmtingimata tarvilik teadvuse seisundi kontroll. Teadvuse kontroll on eesmärk, mille poole tuleb alati püüelda. See on tantristi arusaam vastukaaluks üldisele ühiskondlikule müüdile mida levitatakse läänemaailmas, kus räägitakse kosmilisest tantristlikust ekstaasist.

Tantristide (tantrist sngags-‘chang) uskumuste kohaselt kaasnevad õige harjutamisega üleloomulikud võimed (siddhid). Riitustel kasutatakse mitmesuguseid rituaalesemeid – inimkolbast kapala, sääreluust trompet, inimkontidest valmistatud keed ja põlled, pistoda phurbaa.

Tantrismi kuuluvad mitmed erinevad tantra õpetused.

Kokkuvõttes on tantra oma olemuselt ühtekuuluvus, vabadus, armastus, lähedus, kohalolek, austus, ausus, usaldus, avatus, intiimsus, tänulikkus ja puhas rõõm. Teise ära kuulamine, oma käe ulatamine, selleks et teine saaks lõdvestuda, usaldada, ennast avada, vabaneda füüsilistest ja emotsionaalsetest blokkidest, kogeda seni kogematut, muutuda vabamaks, rõõmsamaks ja armastavamaks!

Kursus sisaldab: (10 ak t)

Algõpe on sissejuhatus tantrismi ning on rohkem teadmistepõhine kui praktiline. Kursus on spirituaalne ega sisalda seksuaalseid tegevusi, kuid sisaldab mingil määral paarisharjutusi (nt silma vaatamine, hingamine koos keskendumisega energiakeskustele jms).

  • Tantrismi alused
  • Seksuaalsuse olemus ja selle erinevad tahud
  • Seksuaalne tervis ja seksuaalkäitumine
  • Ülevaade meis peituvast helgemast ja tumedamast poolest
  • Ülevaade meie sisemise potensiaali takistustest
  • Uurime energiakeskusi ehk tšakraid
  • Spirituaalne praktika

Õpetajad: Alar Krautman ja Elery Tammemägi

Alar on suurte kogemustega meie koolijuht ja õpetaja, kes on lisaks Tantrale saanud seksuaaltervisest teadmisi väga erinevatest meditsiinidest (Ajurveda, šamanism, Hiina traditsiooniline meditsiin jms).

Elery on homoöpaat, refleksoloog ja kutseliste relfeksoloogide õpetaja, doula-terapeut ja Ravikunsti kooli juhataja. Ta on praktiliselt tegelenud inimestega üle 10.a ning peab asendamatult armasaks ja õpetlikuks aeg, kus ta doula-terapeudina töötas rasedate ja sünnitajatega, keda ta koolitas ja valmistas ette rasedaid sünnituseks ja viibinud sünnitoetajana sajakonnal sünnitusel, et näha kuidas üks uus elu justkui ookeanist tärkab. Lisaks eelnevale räägib ta keha hoidmise kunstist laiemalt: näiteks toitumisest ja toidulisanditest ning nende vajadusest või mittevajadusest; ka lähisuhete hoidmisest, miks mitte ka kvaliteedi tõstmisest, sest terve keha ja terve vaim on ju klassika.

Kõige eelneva tõttu panid Alar ja Elery pead kokku ja soovivad läheneda tantrale mõlema soo vaatest.

Toimub: 

  • 01.12.2019 (kell 09:00-16:00)

Huviliste korral korraldame järgmine aasta jätkukursusi Tantrismi sügavamaks mõistmiseks ning süübime rohkem ka Tantra praktilisele poolele.

Asukoht: Tallinn 

Õppekeel: eesti keel

Õppemaks: 40 EUR; 30 EUR (soodushind meie kooli õpilastele)

Kursuse lõpetades: tõend

Millisesse erialaõppesse antud kursus kuulub:
Idamaade loodusravi erialaõpe

Registreeri kursusele:

Error: Contact form not found.

Täname Sind ja soovime toredaid hetki meie seltsis!

Üles
Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs